Terug naar overzicht

Gouden kansen in Breda

Adank, wethouder Economie, gaf de deeltijders informatie over wat er leeft en speelt in de regio Breda op het gebied van ondernemen. De tips waren vooral gericht op recreatie en toeristische projecten. Hij vertelde de studenten waar zogenaamde gouden kansen lagen, om als ondernemer mee aan de slag te gaan. Een plaatje waarin onder andere horeca, gaming en infrastructuur belicht werden. 

De wethouder begon zijn college met een schets van de huidige situatie in Breda en regio. Waar Breda in grote lijnen mee bezig is en waar eventuele ‘bedreigingen’ zouden kunnen zitten. Hij vertelde de deeltijders waar ze zich als aanstormend ondernemer op konden richten. Ook wees hij op het belang van een netwerk. Adank vertelde waar de deeltijders daarvoor terecht kunnen, hoe ze een netwerk op kunnen bouwen en hoe de gemeente Breda daarbinnen een rol kan spelen.

Niet alle deeltijders willen de ondernemende kant op, bleek na afloop. Het gastcollege had meer aan kunnen sluiten op hun lopende project Bedrijfskunde.  Er werden wel wat tips opgepikt voor hun afstudeerproject, al was het erg op Breda gericht. Drie deeltijders vonden het een ‘promopraatje’. ‘Het was meer een algemeen praatje. Hij doet gewoon zijn werk, maar het was te erg gericht op ondernemen in Breda. Dat is niet specifiek wat wij willen. Desondanks kunnen sommige tips van pas komen.’ [KvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?