Terug naar overzicht

Minder discriminatie op stageplek

Het aantal studenten dat denkt dat er gediscrimineerd wordt op uiterlijk of geslacht is ook gedaald, van 89 naar 61 procent. Rogier Kind van Stageplaza zegt in Spits dat dat te danken is aan de stevige aanpak van het probleem. ‘Wij raden stagiairs altijd aan een klacht in te dienen, ook al gaat het maar om iets kleins. Na een klacht gaan we altijd bij stagebedrijven op bezoek. Blijkt de klacht gegrond, dan komt een bedrijf op de zwarte lijst.’

Uit het onderzoek blijkt verder dat minder stagiairs zich tijdens de stage gediscrimineerd voelen. Zo zegt 84 procent nooit gediscrimineerd te zijn. Een jaar eerder was dat nog 81 procent.

Klachten over slechte stagebegeleiding vanuit school blijven hetzelfde. Bijna een kwart ziet tijdens de stage geen begeleider. De begeleiding door het bedrijf is een stuk beter; 85 procent van de studenten is er tevreden mee. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?