Terug naar overzicht

‘Nieuwe naam niet verrassend, maar dekt de lading’

Eerst had de dienst de lange naam Diensteenheid, Personele en Administratieve Ondersteuning, financiën en studentenadministratie (DPAO fs). Toen viel ook P&O nog onder deze dienst. Maar nu de dienst onlangs is opgesplitst, wilde DPAO fs een nieuwe naam.

De presentatie ervan was vanochtend in de koffiecorner van het gebouw aan de Lovensdijkstraat. Om precies tien uur stroomde het personeel naar binnen. Met een kop koffie in de hand werd vol spanning gewacht op de onthulling.

 

Maar Christophersen had eerst een inleiding, waarin hij nog eens duidelijk maakte waar de dienst wat hem betreft voor staat. ‘We willen een businesspartner zijn voor de academies en diensten van Avans Hogeschool. Daarvoor moeten wij de taal van de klanten spreken. Geen moeilijke zinnen, klare taal, simpele regels.’

 

Bij een dienst die helder wil communiceren, hoort een simpele naam, is de mening van Christophersen. Op een prijsvraag waren 25 inzendingen binnengekomen, maar de naam die daar uitkwam, werd door de Raad van Bestuur afgewezen. ‘Er stond het woord ‘beheer’ in en dat vond het bestuur te vaag. Feitelijk doen andere diensten dat ook.’

 

Voor het personeel is de nieuwe naam niet echt spannend. Men had er ‘wel wat meer van verwacht’. En waar valt nu de personeelsadministratie onder? Volgens adjunct-directeur Thom van den Brule hoort die bij Financiën.

 

‘Niet verrassend, maar het dekt de lading’, meent financieel medewerker Clazinus van Vugt. Secretaresse Maria van Beek vindt dat de naam, hoewel voor de hand liggend,  ‘goed in de mond ligt’. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?