Terug naar overzicht

Opheffen AIM laat studenten koud

‘Ik heb er wel iets van gehoord, ja’, zegt Jonathan IJzerman, tweedejaars Communication & Multimedia Design (CMD), desgevraagd over de splitsing van zijn academie. Of hij een brief heeft gehad, weet hij eigenlijk niet. ‘Ik denk dat ik het via Blackboard weet. Maar ik heb het niet echt goed gelezen. Als er iets verandert voor me, krijg ik het vanzelf wel te horen.’

Hij is niet de enige die er zo over denkt. Verreweg de meeste studenten hebben het nieuws rond het opheffen van de AIM wel ergens opgevangen. Maar wat dat precies voor gevolgen heeft, is hen onbekend, blijkt na een korte rondvraag van Punt. Gerben Westerlaken en Lars Bouwens, derdejaarsstudenten Bedrijfskundige Informatica, blijven wel met vragen zitten wat er voor hen verandert. ‘Er wordt weinig over gecommuniceerd, dat is een slechte zaak. We hebben een e-mail gehad, waarin stond dat CMD alleen verder gaat. Eigenlijk heb ik nooit echt gemerkt dat ze erbij zaten. De studenten van de AIM vormden geen eenheid.’

Jasper van Gils, vierdejaars CMD, vindt het toch wel gek dat een academie met uitstraling zo uit elkaar valt. ‘Toen ik vier jaar geleden begon aan de AIM, was dat een sterke naam die stond als een huis. Vier jaar later is daar niets meer van over, dat is toch wel erg vreemd.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?