Terug naar overzicht

Pabo-jongens en technomeisjes

Plasterk wil praten met het Platform Bèta Techniek, dat al sinds 2004 probeert de instroom in de bèta- en techniekstudies te vergroten. De nadruk moet de komende jaren nog iets zwaarder op meisjes liggen, vindt Plasterk. Daar heeft hij op zijn begroting al middelen voor
vrijgemaakt.

Tegelijkertijd moeten er meer jongens voor de pabo kiezen. Daarvoor wil de minister vooral vertrouwen op verbeterde studievoorlichting en op hervormingen die de pabo's zelf doorvoeren.

Plasterk zal ook 'persoonlijk aandacht geven' aan de ongelijke verdeling van jongens en meisjes over de verschillende studierichtingen. Zo gaat hij op 24 april (Girlsday) met een groep meisjes naar een bedrijf, waar ze 'actief kennismaken met techniek en ICT'. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?