Terug naar overzicht

‘Verplicht techniek op basisschool’

De Groot: ‘De keuze voor techniek wordt op dit moment door het onderwijs te vaak nog ontmoedigd. Dat is een zeer ongewenste situatie. Er is een groot aantal kinderen met interesse voor techniek. Hoeveel kinderen zijn er niet aan het bouwen met Lego? Onze maatschappij heeft een grote behoefte aan technisch geschoolde mensen. Vandaar mijn voorstel om naast een vak als handenarbeid ook een vak techniek te introduceren.’

In 2010 dreigt een tekort van 70.000 technici te ontstaan, weet De Groot. ‘Dat zou een ramp zijn voor onze economie. De tekorten zijn het grootst voor het hoger opgeleid personeel. We hebben een groot tekort aan mensen met een technische achtergrond met een HBO of universitaire opleiding. Op de High Tech Campus in Eindhoven is maar liefst de helft van het personeel van buitenlandse afkomst. Simpelweg omdat de mensen in Nederland niet te vinden zijn,’ zegt hij in een persbericht. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?