Terug naar overzicht

AMR: geen beoordelingsgesprekken met gevolgen voor salaris

De evaluatie daarvan is volgens de AMR niet goed genoeg verlopen. Wat de raad de meeste zorgen baart, is de lage respons van het management bij die evaluatie. Die was 45 procent. Daarvan oordeelde 41 procent positief over de criteria die in de beoordelingsgesprekken worden gebruikt. ‘Dat is geen goed uitgangspunt’, stelde docentlid Ab Bobbink tijdens de vergadering van de AMR, vorige week. Van het personeel heeft een kleine 12,5 procent de evaluatie ingevuld.

Aan de beoordelingsgesprekken is een salarisverhoging gekoppeld. Het is de bedoeling dat de medewerkers ieder jaar een functioneringsgesprek en een beoordelingsgesprek met de leidinggevende hebben.

In een brief aan de Raad van Bestuur schrijft de AMR dat de gesprekken tot de primaire taak van de directies behoren. Of met alle medewerkers van Avans beoordelings- of functioneringsgesprekken zijn gehouden, is de raad onduidelijk. Door het ontbreken van deze gegevens en de vraag of de gesprekkenrondes wel goed verlopen in het huidige tweelaags bestuursmodel, vond de AMR het onmogelijk in te stemmen.

De raad spreekt in de brief zijn zorgen uit over de planning om in 2008 met de beoordelingsgesprekken te beginnen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?