Terug naar overzicht

Boeken voor Suriname

Stichting Sucet, Surinaams Centrum voor Educatie en Training, heeft regelmatig stagiairs van de Academie voor Sociale Studies ’s-Hertogenbosch (ASH). Van ASH-docent Stefan van Teeffelen kreeg informatiespecialist Marijke Rinkel van Xplora de vraag of afgeschreven boeken naar Suriname gestuurd konden worden.

Oude boeken, dat zagen Rinkel en haar collega’s niet zo zitten. De Xploramedewerkers wilden liever nieuwe boeken sturen. Die zijn nu besteld, van het eigen budget van het team informatiedienstverlening van Xplora. Nederlandse stagiairs kunnen hierdoor straks ook in Suriname beschikken over de nieuwste materialen.

In samenwerking met Sucet en informatiemedewerkers van de teams van de ASH en de Academie voor Pedagogisch Onderwijs is een lijst opgesteld van boeken die de Surinaamse stichting goed kan gebruiken. Over een paar weken, zo lang duurt het transport per boot, staan de nieuwste boeken bij Sucet. Er worden ook pennen, usb-sticks en T-shirts meegestuurd.

De Xploramedewerkers hopen dat het niet bij een eenmalige schenking blijft en dat er volgend jaar weer een zending boeken naar Suriname gestuurd wordt. Het toeval wil dat informatiemedewerker Cathalijn Brunner in april naar Suriname emigreert. Zij wordt daar contactpersoon voor de Xploramedewerkers en Sucet. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?