Terug naar overzicht

Bossche student in programma over geloof

Lux laat jongeren met verschillende culturele achtergronden in Nederland zien. In het geval van Akkaya is dat de Armeense kerk, maar ook Kaapverdische en Chinese jongeren vertellen over hun manier van leven en of hun geloof helpt bij de integratie of juist niet. Bij migranten wordt vaak over moslims gesproken, maar er leven minstens zoveel christelijke migranten in Nederland, stelt het programma. Daarom komen daarin jongeren uit tamelijk onbekende christelijke tradities komen aan bod.

Akkaya is van huis uit Christelijk orthodox. Hij is medeoprichter van de Armeense jongerenorganisatie in Nederland. ‘Armeense jongeren gaan niet veel met elkaar om. Toch is het leuk om die identiteit te behouden. Daarom hebben we de organisatie opgezet’, vertelt hij. Er is één Armeense kerk in Nederland, die staat in Amsterdam. ‘Daar ben ik ook met de filmploeg heen geweest, ook al kom ik er zelf niet zo vaak.’

Wie wil meekijken hoe Akkaya de filmploeg een dag uit zijn leven op Avans laat zien, kan op zondag 27 april kijken naar ‘Lux 13 – de jonge generatie migranten en hun geloof’. Het wordt uitgezonden op Nederland 2 om 23.15 uur en wordt herhaald op zondag 8 juni om 11.30 uur. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?