Terug naar overzicht

Chinese prijzen voor Grafische Vormgeving

Hanser, een Duitse student die in Nederland studeert, is verbaasd. ‘Ik kreeg een aantal maanden een e-mail binnen. Daarin vroeg de Chinese academie mij om werk op te sturen voor hun vormgevingswedstrijd.’ De student weet niet hoe en waarom de Chinezen juist bij hem gekomen zijn. ‘Ik dacht waarom niet? En heb wat werk op de post gedaan.’

Dat hij ook daadwerkelijk in de prijzen is gevallen, is mooi meegenomen. ‘Ik verwachtte eigenlijk er niets meer van te horen.’ De student wint geen mooie beker, geldbedrag of reis naar China. ‘Mijn werk wordt in de catalogus opgenomen die de school in Hangzhou jaarlijks uitbrengt. Dat is best een eer want dan sta ik tussen de beste Chinese studenten.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?