Terug naar overzicht

De discussie kan beginnen!

Per mail vernam ze dat ze gekozen was. Victoria Kalfsbeek, student aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys in Den Bosch, heeft van de discussie rond haar kandidaatsschap niets meegekregen. De medezeggenschapsraad liet die enkele weken voor de AMR-verkiezingen onderzoeken. ‘Ik heb het formulier ingeleverd om mij kandidaat te stellen en verder niets meer gehoord’, zegt ze. ‘Pas achteraf las ik op de website van Punt hoe de raad erover dacht. Ik had niet gedacht dat er iets mis mee zou zijn. Gelukkig is alles goed nu.’

Docenten van de Juridische Hogeschool kunnen zich niet verkiesbaar stellen voor de AMR. Voor studenten was dit niet vastgelegd, maar de AMR toonde zich hier verdeeld over. Er kwam discussie over de kandidaatstelling van Kalfsbeek, maar uit de archieven bleek dat het mogelijk was voor haar om lid te worden. De reglementen zijn echter verouderd. Daarom wordt de discussie mogelijk binnenkort heropent, als de nieuwe reglementen van de AMR worden vastgesteld. Het kan zijn dat Kalfsbeek daarna de raad alweer zou moeten verlaten. ‘Dan heb ik me tenminste toch even voor de studenten van Avans in kunnen zetten en ben ik een ervaring rijker.’

Niet alle zaken die haar parten spelen bij haar opleiding kan ze inbrengen. ‘Ik zag de posters voor de verkiezingen hangen en het leek me leuk om me in te zetten voor de AMR. Niemand heeft mij gezegd dat het misschien niet zou kunnen of onhandig zou zijn. Ik ben zelf al wel tot de conclusie gekomen dat ik niet over alles iets kan zeggen, zoals over de lessen. Maar ik zit wel op Avans, dus ik kan me in elk geval inzetten voor de gedeelde faciliteiten, het gebouw en de infrastructuur.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?