Terug naar overzicht

‘Dit was het mooiste seizoen ooit’

Al meer dan vijftig jaar is hij een trouwe bezoeker. ‘Het is m’n cluppie, ik heb altijd een seizoenskaart. Sinds mijn vijfde ging ik al met mijn vader mee naar het stadion’, vertelt Kip. Deze voetbaljaargang is een speciale. Derde op de ranglijst, dat staat goed. Ajax, PSV, Feyenoord: ze verloren allemaal punten tegen Bredaas trots. ‘Dit was echt het mooiste seizoen aller tijden. We konden ze allemaal hebben.’

Het allerleukste is wel aartsvijand Feyenoord de loef afsteken. ‘Feyenoord koopt stervoetballers en eindigen als zesde. Wij zijn met een paar kleine aankopen derde. Prachtig toch?’ De play-offs volgen nu om zelfs de voorrondes van de Champions League te halen. Daarmee is Kip wat minder blij, al is het maar om logistieke redenen. ‘Ik ga zaterdag met mijn vrouw op vakantie naar Frankrijk. Dat probeerde ik al te verzetten, maar dat lukt niet.’ Sms'jes moeten hem nu op de hoogte houden.

Zijn liefde voor het spelletje bracht hij al eerder over op de studenten. Tien jaar lang organiseerde hij een voetbaltoernooi voor de studenten: de Kip-Cup. Of die nog ooit terugkomt, durft hij nog niet te zeggen. Eerst maar eens kijken of de grote voorbeelden van NAC het weten te schoppen tot de Champions League. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?