Terug naar overzicht

Ideeën nieuwbouw Den Bosch gepresenteerd

Het is wel een lange zit, want de presentaties duren van 9.30 uur tot 15.15 uur. De vier door Avans geselecteerde architectenbureaus geven, elk gedurende een uur, een beeld van hoe zij met de opdracht willen omgaan en wat hun ideeën zijn. Het gaat daarbij om hun visies, er zijn nog geen maquettes te zien. De selectiecommissie kiest op basis van de presentaties drie kandidaten voor het vervolgtraject. In de laatste week van april volgt de definitieve keuze voor een architect.

De Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost krijgt een nieuw onderkomen in de nieuwbouw naast het hoofdgebouw van Avans. Als het aan Avans ligt, wordt het een opvallend en zelfs spectaculair gebouw. Het komt op de techniekhal en krijgt een oppervlakte van 7.000 vierkante meter.

Wie de openbare presentaties op 9 april bij wil wonen in collegezaal OC002, kan zich via e-mail melden bij f.vanderstokker@avans.nl. De dag is ook live te volgen op internet via www.surfnet-tv.nl/info/avans.asx. In een later stadium komen de presentaties op de portlet ‘Information Bouw Den Bosch’ op de portal te staan. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?