Terug naar overzicht

Kijkwijzer videogames werkt averechts

De kijkwijzer die hen moet beschermen tegen extreem gewelddadige beelden in videogames, heeft een averechts effect, blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit onder ruim driehonderd jongeren. Pubers, maar ook 7- en 8-jarigen kiezen liever de 16+ en 18+ games dan games zonder label of met label van hun eigen leeftijdsgroep.

De onderzoekers vergelijken de zogeheten PEGI-ratings met verboden vruchten. Ook het verbieden van gewelddadige games zal volgens hen niet het gewenste effect hebben. Ouders zouden bovendien betere voorlichting moeten krijgen. Internationaal onderzoek heeft aangetoond dat één op de vijf zijn kinderen er nooit van weerhoudt een game te kopen vanwege waarschuwingslabels of leeftijdsratings. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?