Terug naar overzicht

Koninginnefeestjes

Breda begint het verjaardagsfeest van de koningin op de avond ervoor, op meerdere plekken. In de Graanbeurs treden dj Steven en Solid6 op. En bij het Hvenement aan het Spanjaardsgat, brengen verschillende artiesten Nederlandse muziek.

Om 9.40 uur start Breda koninginnedag traditioneel met de ‘Buitengewone Vlaggenparade’ op Het Kasteel, met de cadetten van Breda. Voor muziek en een biertje ga je naar het Kasteelplein. Boten- en truckliefhebbers komen ook aan hun trekken. Op hetzelfde Kasteelplein showen de ‘modeltruckers’ en ‘stormankers’ hun op schaal gebouwde, radiografisch bestuurbare voertuigjes.

Koninginnenacht in Den Bosch wordt gevierd met een ouderwest oranje feest op de Parade. Bij de derde editie van BeA-Live ga je uit je dak met bands als Checkpoint Charlie en The Attic.

Het ontbreekt de stad ook niet aan de festiviteiten op de grote dag zelf. In de binnenstad vinden we de jaarlijkse rommelmarkt. De hele dag door brult er muziek uit de speakers, kun je kijken naar diversen dansdemonstraties, beeldende kunst en zijn er verschillende optredens. Ook kun je zelf spontaan optreden bij het open podium aan de Verwersstraat.

Tilburg Zingt met koninginnenacht. Voor de vijfde maal worden er onder meer oud-Hollandse klassiekers uit het stof getrokken om lekker op mee te brullen op het Willemsplein.

In Tilburg wordt meteen de week van de fiets geïntroduceerd met ‘het fietsfeest’. In het Leijpark is een 400 meter lange Dragracebaan te vinden. Trek je stalenros uit de kelder, haal hem van het slot voor een potje voetbal op de fiets of laat hem wassen door één van de verrukkelijke dames in de Bike wash. Fiets gejat? Niet getreurd er staan fietsen voor je klaar. Het spektakel is van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Natuurlijk ontbreekt ook het koninginnenfestival niet. Op de Hasseltstraat en het Textielplein kun je vanaf 10.00 uur onder andere wandklimmen, over de braderie slenteren en demonstraties van de Japanse Vechtkunst bewonderen. 

Kortom voor ieder wat wils. In alle steden is de Brabantse gezelligheid terug te vinden. [KvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?