Terug naar overzicht

Met korting richting 013

Vanaf 1 mei worden bij exclusieve concerten, die alleen in 013 plaatsvinden, kaartjes met 40 procent korting uitgedeeld. Het zijn algemene kaartjes. De concertganger bepaalt dan zelf wanneer hij de korting op zijn treinreis gebruikt. Al ga je er mee naar Groningen.

Na de zomer starten er nieuwe campagnes. In de maand november gelden de toegangskaartjes van 013 dan als kortingskaartje in de trein. In die maand viert het poppodium zijn tienjarige jubileum.

Afgelopen december werd de nachtelijke treinverbinding tussen de Randstad en Brabantse steden ingevoerd. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kan het uitgaanspubliek met een gerust hart een biertje drinken, als ze gaan stappen in het zuiden van het land. De treinen rijden vanaf de Randstad langs Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Een mooie aanleiding voor het grootste poppodium van Brabant om hierop in te haken. Wilfried Damman, hoofd programma & marketing, is initiatiefnemer. Volgens hem is het bezoekersaantal nu al boven verwachting gestegen sinds de invoering van het nachtnet. ‘De bezoekers kunnen na de concerten blijven hangen in onze lounge. Om wat te eten of te drinken, tot de ergste drukte voorbij is. Ze hoeven niet als een dolle naar het station te lopen om de laatste trein te halen.’

Volgens Damman is het de combinatie van het nachtnet, goede marketing en een goed programma, die de stijging van het aantal bezoekers veroorzaakt. ‘Wij kunnen in ons systeem zien dat er meer mensen uit de Randstad komen. Door het nachtnet komen mensen gemakkelijker naar concerten in 013. Een kortingskaartje zal het nog aantrekkelijker maken.’

Damman heeft de NS zelf benaderd. ‘We wisten al dat het nachtnet eraan zat te komen. Uitgaanspubliek is voor de NS een belangrijke doelgroep en wij zitten daar middenin. Als blijkt dat er inderdaad veel gebruik van wordt gemaakt, gaan we kijken of er meer mogelijkheden zijn om samen te werken.’

De huidige actie geldt voor de concerten van Gogol Bordello (21 april), muzikantendag + MTV Brandnew Festival (17 mei), Asia (27 mei), Neurotic Deathfest (30 mei en 31 mei) en bij Chris Cornell (23 juni). [KvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?