Terug naar overzicht

Nieuwbouw Tilburg genomineerd

De locatie in Tilburg was, net als de nieuwbouw in Breda, ook genomineerd voor Gebouw van het Jaar Regio Zuid. Deze prijs is gisteren echter toegewezen aan de woningbouw op het Pieter Vreedeplein in Tilburg. De locatie Tilburg doet echter nog wel mee voor de landelijke prijs, de locatie aan de Hogeschoollaan in Breda niet.

Op de website van de BNA wordt het gebouw omschreven als ‘klimaatneutrale onderwijsnieuwbouw met een enorm diverse ruimtelijkheid, niet alleen geschikt voor elk gewenst gebruik, maar door zijn afwisseling ook in de toekomst een interessant gebouw. Uiterlijk een stelsel van vloervelden, de tussenruimte in de gevel opgevuld met (deels gezeefdrukt) glas. Halfverdiept parkeren, minimale betonconstructie.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?