Terug naar overzicht

Onderzoek Martin Gaus Hondenscholen

De studenten hebben in groepjes van zeven onderzocht of er plaats is op de internationale markt voor de Martin Gaus Hondenscholen-formule. Dat is een bestaande organisatie van veertig hondenscholen verdeeld over Nederland en België, waar honden een gehoorzaamheidscursus krijgen. De instructeurs worden opgeleid door Martin Gaus en via het moederbedrijf in Lelystad maandelijks bijgeschoold.

ASIS-studenten hebben onderzoek verricht naar mogelijkheden voor franchise in 22 landen. Serge Gaus, de zoon van Martin, woont maandag de presentaties bij. ‘Ik denk dat ze wel iets met de resulaten van het onderzoek gaan doen’, zegt Fred Cahuzak, begeleider van de studenten. Toen Cahuzak contact opnam met de organisatie van Gaus, kreeg hij te horen dat het onderzoek op een goed moment kwam. ‘Ze zijn namelijk intern bezig met hetzelfde onderwerp.’

Vorig schooljaar hebben eerstejaarsstudenten een vergelijkbaar onderzoek gedaan voor de Telegraaf. ‘Dat is echt een product, dit jaar wilden we iets anders, meer de service-kant op’, vertelt Cahuzak. ‘Ik zag toevallig een televisieprogramma over de overleden schilder Bob Ross en de internationale trainingsmethode die hij heeft opgezet, om te leren schilderen als hij. Toen ben ik gaan zoeken naar een bekende Nederlandse trainingsmethode en kwam ik bij Gaus uit.’

Alleen de drie onderzoeken die volgens docenten de beste zijn, worden gepresenteerd aan Gaus. ‘Dat zijn de landen China, India en Canada geworden’, zegt Cahuzak. De presentaties van de studenten vinden plaats van 10.30 uur tot 12.30 uur in HA 525 aan de Hogeschoollaan in Breda. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?