Terug naar overzicht

Plasterk wordt Zomergast

Essayist Bas Heijne wil gasten ‘waar iets mee is, waar een spanning in zit’. Daarom verheugt hij zich op de avond met Ronald Plasterk: ‘Een columnist met felle meningen die plotseling ministeriële verantwoordelijkheid heeft, die allerlei argumenten moet aanhoren waarvan je misschien denkt: daar vindt hij niks aan. Een wetenschapper met een glanzende carrière die de politiek ingegaan is. Er zitten spanningen genoeg in.’

Zomergasten is een avondvullend programma, waarin een gast allerlei mooie of betekenisvolle televisie- en filmfragmenten laat zien en daarover praat met de presentator. Het programma gaat zijn eenentwintigste seizoen in. Heijne is de negende presentator. Hij volgt journalist Joris Luyendijk op. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?