Terug naar overzicht

Product oud-student doodt ziekenhuisbacterie

‘Ik ben zeer tevreden met hoever we nu zijn’, vertelt Mahmoud. Afgelopen november studeerde hij af aan de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) in Breda. Nu is hij studentbegeleider bij dezelfde academie en druk bezig met zijn eigen onderneming, waar inmiddels tien Avansstudenten bij betrokken zijn. Zij volgen binnen The AM Coatings hun minor of zijn bezig met een afstudeerproject in opdracht van Mahmoud.

In samenwerking met de Universiteit van Gent heeft Mahmoud zijn coating getest op diverse bacteriën. ‘Die resultaten waren allemaal positief. Geen enkele bacterie hield stand op de coating.’ De lakmoesproef was toch wel de test met de MRSA- of ziekenhuisbacterie. ‘De coating doodt ook die bacterie. Dat betekent dat het product gebruikt zou kunnen worden in ziekenhuizen.’ Daar gebruiken ze nu al coatings op muren, bedden en tafels, maar die zijn niet milieuvriendelijk. Het product van Mahmoud wel.

Bovendien ziet het er naar uit dat The AM Coatings subsidie gaat ontvangen van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. ‘Er zijn al diverse gesprekken geweest en het ziet er goed uit’, vertelt Mahmoud. Mocht het doorgaan dan wordt 30 procent van de bedrijfskosten vergoed. ‘Dat zou neerkomen op zo’n twee ton.’

‘Dat ik nu al zover gekomen ben, is te danken aan de ATGM die mij gefaciliteerd heeft en aan mijn begeleider binnen de academie Betty Oostenbrink’, zegt de oud-student. Mahmoud is tevens aangesloten bij Starterslift van Avans, zij helpen medewerkers en studenten met het starten van hun eigen onderneming. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?