Terug naar overzicht

Te druk voor bijscholing

Dit blijkt uit onderzoek van Getronics PinkRoccade en TNS Nipo onder 729 werkende Nederlanders met een universitair of hbo-diploma. Meer dan de helft van hen wil graag vaker op cursus. Dit geldt voor driekwart van de jongeren onder hen.

Maar in de praktijk blijkt de balans tussen een succesvolle carrière en een sociale levensstijl veel van hen te vergen. Tijd voor een cursus valt in de praktijk vaak niet te realiseren. Nederlands grootste ICT-werkgever Getronics, dat opdracht gaf voor het onderzoek, concludeert dat een goede beloning de basisvoorwaarde is om hoogopgeleid personeel aan zich te binden. Maar de Getronics Virtual University wordt niet opgedoekt: medewerkers kunnen daar op elk gewenst moment een van de vierduizend opleidingen en trainingen volgen. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?