Terug naar overzicht

Top Class voor Accountancystudenten

Een groep goede Accountancystudenten wordt door AFM en praktijkdocenten van Deloitte gezamenlijk opgeleid. Al tijdens hun opleiding gaan ze bij Deloitte aan de slag. De eerste studenten starten in september van dit jaar. Het is de bedoeling dat de komende jaren tenminste vijftig studenten deelnemen aan de Top Class.

Wil-Jan van de Rijdt van Deloitte gaf aan dat het bedrijf jaarlijks minstens duizend studenten nodig heeft, maar dat het veel moeite kost om ze binnen te krijgen en houden. Op deze manier wil de organisatie studenten langer aan zich binden. ‘Door ze sneller te laten doorgroeien en interessant werk te laten doen, in het eerste jaar al. We laten ze eerder met het vak in aanraking komen.’

Ook docentstages zijn een onderdeel van de overeenkomst. De komende vijf jaar moeten er twintig AFM-docenten een stageplaats krijgen bij Deloitte. ‘Ze moeten op de hoogte zijn en blijven van wat er in de accountancypraktijk gebeurt’, zei AFM-directeur Ron ten Kortenaar. Een docent wiskunde is de eerste die dit najaar op stage gaat.

Deloitte gaat verder ondersteuning geven bij stages en afstudeertrajecten van Accountancystudenten en bij de ontwikkeling van een minor Public Control. ‘Veel AFM-studenten gaan richting het bedrijfsleven en vergeten de publieke sector’, gaf Ten Kortenaar aan. ‘Een aantal blokken draait daarom om de publieke sector, zoals gemeentes en ziekenhuizen. Studenten moeten ook leren hoe ze daar de financiële administratie op orde krijgen.’

AFM en Deloitte beginnen voorlopig op deze vier terreinen. ‘Maar er is ambitie genoeg’, zei Ten Kortenaar. De overeenkomst werd gisteren ondertekend door Harry Koopman, voorzitter van de Raad van Bestuur van Avans en Wil-Jan van de Rijdt, partner bij Deloitte. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?