Terug naar overzicht

Vakbond wil snel stagefonds voor zorg

Studenten die een opleiding in de zorg volgen, hebben vaak moeite met het vinden van een stageplaats. In juli 2007 maakte de vakbond met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de werkgevers daarom afspraken over een stagefonds voor de zorg. VWS beloofde honderd miljoen om jongeren in de zorg aan een stage en stagebegeleiding te helpen.

Volgens Elise Merlijn, vakbondsbestuurder ABVAKABO FNV is nu nog steeds geen enkele stagiair door dit initiatief aan een stage geholpen. Volgens Merlijn groeit het tekort aan goed opgeleid personeel in de zorg elke maand. ‘Haast is geboden. Iedere jongere die in de zorg wil werken moet er een warm onthaal én goede stageplek krijgen.’ [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?