Terug naar overzicht

Verboden te roken voor vrouwen

Van der Zwaan, die een semester studeert aan een Zuid-Koreaanse Universiteit, schrijft op haar weblog over typische Koreaanse dingen zoals Kimchi. Dat is een kool met een pittige saus erover die Koreanen bij elke maaltijd eten, dus ’s morgens, ‘s middags en ’s avonds, ze hebben er zelfs aparte koelkasten voor.

‘Je mag iemand die ouder is niet in de ogen aankijken, dat is een teken van brutaliteit.  Ook mag je niet drinken, je moet naar rechts wegdraaien en met je hand verbergen dat je een slok neemt. Dat is een teken van respect’, schrijft Van der Zwaan op haar weblog.

Mannen en vrouwen worden strikt gescheiden op de campus. Ze mogen niet bij elkaar in het slaapgebouw komen, zelfs niet op de trap voor het gebouw. ‘Elke dorm wordt bewaakt door vier lijpe Koreaanse bewakers. Om je dorm (studentenflat) binnen te komen moet je een code intoetsen en een handscan maken. Mijn favoriete regel is dat we tussen 1.00u en 5.00u (ook in het weekend) niet naar binnen mogen. Als je te laat komt krijg je een penalty, bij tien penalty’s moet je de school verlaten…’

Bekijk de weblog van Van der Zwaan en andere Avansstudenten in het buitenland via de rubriek weblogs op deze site. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?