Terug naar overzicht

Website voor reislustige gehandicapte studenten

Nora, studente international economics uit Zweden, wilde een tijdje in het buitenland studeren. Alleen zit ze in een rolstoel en waar kan ze dan terecht? Een nieuwe Engelstalige website biedt tips en praktische informatie.

Ook kunnen reislustige studenten via e-mail vragen stellen aan ‘crewmembers’ uit Zweden, Ierland, Vlaanderen, Oostenrijk en Nederland. De vragen met antwoorden worden op de site gepubliceerd. Verder staan er ervaringen te lezen van gehandicapte studenten met landen in Europa en Amerika.  

De website is opgezet met steun van de Europese Commissie, die wil dat meer studenten met een beperking in het buitenland gaan studeren. De bedoeling is om het aantal deelnemende landen flink uit te breiden. [GR/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?