Terug naar overzicht

Xbox game van 15.000 euro

Joore doet samen met twee studenten van de Hogeschool van Rotterdam mee aan de wereldwijde programmeerwedstrijd onder technologiestudenten. Voor de Avansstudent is het meteen zijn afstudeerproject. Hij staat komende donderdag in de halve finale. Het winnende team uit Nederland gaat naar de finale in Parijs. Vorig jaar won Thailand de cup in Zuid-Korea. Het jaar ervoor won Italië de finale in India.

De Imagina Cup is uitgeschreven door Microsoft. De programmeurs moeten dit jaar uit de voeten met het thema ‘milieu’. Zo moet het spel van Joore niet alleen entertainen, maar ook de gebruiker bewust maken over de opwarming van de aarde. De competitie wordt voor de zesde keer gehouden en er hebben al meer dan 100.000 studenten uit ruim honderd landen meegedaan. De finalisten worden door Microsoft begeleid bij het verder ontwikkelen en in de markt zetten van hun product. Zo stimuleert het bedrijf jong talent om innovatieve technologische toepassingen te ontwikkelen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?