Terug naar overzicht

Avans loopt mee in Vestingloop

Vijftien Avansmedewerkers hebben zich bij het team aangesloten om mee te doen met de Vestingloop. Er zijn twee Avansteams van vijf lopers: voor de vijf en tien kilometer. Ook loopt een aantal medewerkers individueel mee, onder wie bestuursvoorzitter Harry Koopman.

Koen Demouge, docent aan de AMB in Den Bosch, nam het initiatief voor het team. Tijdens een borrel van zijn academie is het idee geboren. ‘Het project Avans Vitaal werd toen gepresenteerd. Ik loop zelf regelmatig en zocht mensen die dat ook willen doen.’ Niet iedereen die aan de loop meedoet, is al lang hardloper. ‘We hebben geen winnend team, maar dat hoeft ook niet. We laten wel zien dat we er zijn.’

Er worden speciale Avansshirts voor de hardlopers gemaakt. Tijd om meer teams van Avans in te schrijven, was er niet. Maar individuele deelnemers kunnen zich nog altijd melden bij Demouge. ‘Die krijgen natuurlijk ook zo’n mooi shirt.’

De Vestingloop heeft de Bossche vesting als uniek decor. De start en finish zijn aan de voet van de Sint Jan. ‘Dit is de eerste keer dat we meelopen in een wedstrijd, het moet nog groeien’, zegt Demouge. Zijn plannen zijn om Avans overal zichtbaar te maken. ‘We moeten beginnen bij onze thuisbasis, dus ook met de Tilburg Ten Miles en de Bredase Singelloop willen we erbij zijn. Daarna kunnen we in bijvoorbeeld Eindhoven gaan meedoen aan wedstrijden.’

Wie het wel ziet zitten om de gezondheid te verbeteren door te rennen, kan zich aansluiten bij de ‘Avans Vitaal runners’. Het verplicht tot niets. ‘We blijven docenten, dus trainen doen we heel erg individueel’, lacht Demouge. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?