Terug naar overzicht

Betonnen kano wint en… zinkt

Het zal je maar gebeuren: aan het begin van de dag win je de schoonheidsprijs en aan het einde van de dag de pechprijs, omdat je kano gezonken is. Bij de betonkanorace maakte de delegatie van Avans het mee. Toch spreekt Casper van Mourik, tweedejaars Civiele Techniek in Den Bosch, van een succes. De beker van de schoonheidsprijs pronkt inmiddels in de techniekhal.

‘Onze drie kano’s waren exact hetzelfde en volgens de jury het mooist afgewerkt’, zegt hij trots. Op de korte afstand pakten de Avansstudenten zelfs de derde plek. Niet alleen mooie kano’s, maar ook effectief dus. Tot de allerlaatste race; de lange afstand. ‘We moesten een draai maken en lagen al best diep in het water. Er kwam daarbij teveel water binnen.’ Van Mourik hield de kano nog vast, maar ook de aangesnelde hulptroepen konden de kano niet meer tegenhouden. ‘Misschien komt hij nog terug als hij wordt opgevist.’

De equipe had zelfs teveel pech voor de pechprijs; er waren twee kano’s gezonken en er was maar één beker voor de pechprijs. Die ging naar het andere team.

Een Frans team sleepte met de races alle hoofdprijzen in de wacht. Het team van de organiserende Technische Universiteit Delft werd gediskwalificeerd vanwege een constructiefout. Volgend jaar is het team van Avans er weer bij. De betonkanorace wordt dan in Roermond gehouden. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?