Terug naar overzicht

Buschauffeurs staken vanaf morgen opnieuw

Van 20 tot en met 22 mei rijden er tussen 09.00 en 16.00 uur helemaal geen bussen. Voor en na deze tijdstippen kun je wel instappen. Vanaf 19.00 uur staken de chauffeurs wederom. Ondanks eerdere berichten over gratis reizen moeten reizigers in West- en Midden-Brabant tijdens de spits wel in het bezit zijn van een geldig vervoersbewijs.

Vorige week reden de bussen ook twee dagen niet. Omdat de eerdere acties geen resultaat hebben behaald, staken de buschauffeurs opnieuw. De chauffeurs willen een loonsverhoging van 3,5 procent en een hogere eindejaarsuitkering. 

Als er met de komende actie geen resultaat wordt geboekt, staan er nieuwe stakingsdagen gepland op 27, 28 en 29 mei. Ook dan gelden de acties alleen buiten de spits. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?