Terug naar overzicht

Busvervoer ligt morgen en donderdag plat

In het grootste gedeelte van Nederland rijden geen bussen. De acties zijn een vervolg op eerdere publieksvriendelijke acties in het openbaar vervoer. Tijdens de pinksterdagen en op hemelvaartsdag werden geen vervoersbewijzen gecontroleerd.

De chauffeurs leggen het werk neer, omdat ze een loonsverhoging van 3,5 procent en een hogere eindejaarsuitkering willen. Volgens vakbond FNV Bondgenoten is op de eerdere stakingen niet eens gereageerd. Als er met de komende actie geen resultaat wordt geboekt, worden nieuwe stakingsdagen gepland.

In sommige delen van Friesland, de Achterhoek, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Dordrecht wordt niet gestaakt. Deze regio's hebben namelijk een andere cao. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?