Terug naar overzicht

De intieme ervaring van het fotoboek

Suermondt vindt het fysiek vasthouden en doorbladeren van een fotoboek een intieme ervaring. Dat zegt hij in een artikel op de website ScienceGuide, waar ook de reader van de docent te vinden is.

‘Anders dan bij een tentoonstelling met foto’s tegen de muur ontvouwt zich het gedachtegoed van de auteur in een directe, één op één confrontatie met de beschouwer. De aard van het medium vereist een geconcentreerd ‘lezen’ van de afzonderlijke beelden, hun onderlinge samenhang, de typografie en de relatie met de tekst’, zegt Suermondt op ScienceGuide.

De reader bundelt een aantal artikelen van Suermondt over het fotoboek. Zo behandelt hij onder andere de beeldroman, het familiealbum Home Sweet Home van Paul de Nooijer, het Japanse fotoboek en Nick Waplington’s Safety in Numbers.

De reader is hier te vinden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?