Terug naar overzicht

Duur afscheidsfeest

De centrale medezeggenschapsraad (cmr) had het bestuur om opheldering gevraagd, meldt de Hogeschoolkrant. Het gerucht ging dat de receptie een ton had gekost, maar het bedrag lag dus nog hoger. De raad heeft het bestuur verzocht in de toekomst terughoudender te zijn.

De instelling gaf voor de receptie 34.000 euro uit aan de catering, 24.500 euro aan de techniek en 23.500 duizend euro aan entertainment. De 18.000 euro die Windesheim uitgaf aan ‘tijdelijk meubilair’ sprong het meest in het oog. ‘Twintigduizend euro uitgeven voor meubilair dat twee uurtjes staat, vinden wij onredelijk’, aldus cmr-voorzitter Jan Willem Bruins in HSK, de onafhankelijke hogeschoolkrant.

Annette Roeters was vanaf 1996 bestuurslid bij Windesheim en als zodanig collegelid van de Vrije Universiteit sinds de bestuurlijke fusie in 2002. Op 1 februari van dit jaar trad ze aan als inspecteur-generaal van het onderwijs. De hogeschool had rekening gehouden met een opkomst van twaalfhonderd mensen. Er kwamen er uiteindelijk achthonderd. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?