Terug naar overzicht

Fitness met korting voor alle medewerkers

Avans Vitaal is afspraken aan het maken met allerlei instellingen om de gezondheid van medewerkers te bevorderen. Avansmedewerkers hoeven bij Pellikaan geen inschrijfgeld van 100 euro te betalen, krijgen 12 procent korting op een abonnement en kunnen twee maanden gratis sporten.

Op het moment loopt er een pilot van Avans Vitaal. ‘We zijn nu nog aan het uitproberen of er behoefte is aan dit project en wat we kunnen bieden’, vertelt projectleider Jack Erlings. Drie academies en diensten doen aan de proef mee: de Dienst Marketing Communicatie en Studentenzaken in Breda, de Academie voor Management en Bestuur in Den Bosch en de Academie voor Technologie en Management in Tilburg.

Deze medewerkers hebben een persoonlijk gebonden budget gekregen om aan sport of gezondheid te besteden. Dat kan oplopen tot 200 euro per jaar, afhankelijk van het aantal contracturen. Er lopen verschillende aanbiedingen met sportclubs om het budget aan te besteden. Maar ze mogen er ook zelf een besteding voor vinden. ‘Er zijn veel manieren om fitter te worden. Je kunt er ook zelf een sportfiets of een Wii van kopen’, zegt Erlings. ‘Als je maar meer beweging krijgt.’

Door middel van een vragenlijst bij inschrijving op de site www.avansvitaal.nl wordt bijgehouden of de persoonlijke doelen worden bereikt. Erlings: ‘Nu gaat dat nog groepsmatig, maar er komt in een latere fase een anonieme vragenlijst op individueel niveau om dat te onderzoeken.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?