Terug naar overzicht

Nieuwe ICT-hogeschool boezemt geen angst in

De kersverse hogeschool mikt op een instroom van veertig studenten per jaar. Zij biedt onderwijs aan kleine groepen en elke student kan zelf het tempo van de studie bepalen. De hogeschool en opleiding zijn goedgekeurd door de NVAO. Het collegegeld is enkele malen hoger dan bij de bekostigde instellingen.

Moederbedrijf E3 ICT BV verzorgde eerder onderwijs voor de particuliere hogeschool HBO Nederland. De nieuwe hogeschool heeft de hoofdvestiging in Maastricht en een kleine dependance in Eindhoven en lijkt een directe concurrent voor Hogeschool Zuyd en Fontys, die in die zuidelijke regio ICT-onderwijs verzorgen. ‘Klopt’, zegt een woordvoerder van Hogeschool E3 ICT. ‘Maar we zijn een kleinschalige instelling en zullen geen duizenden studenten trekken. En op de arbeidsmarkt is veel vraag naar informatici. We hebben overleg gehad met Hogeschool Zuyd over mogelijke samenwerking.’

Een woordvoerder van de Hogeschool Zuyd bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd. Hij wijst erop dat in de regio grote behoefte bestaat aan ict’ers. ‘Dat kunnen wij als hogeschool niet alleen af.’ Ook Fontys ligt niet wakker van de nieuwkomer. ‘Concurrentie is goed voor de markt en er is voldoende werkgelegenheid’, meent een woordvoerder. [GR/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?