Terug naar overzicht

Noodlokalen of tijdelijke huur voor meer ruimte Avans Den Bosch

‘Het kan ook een combinatie van deze twee mogelijkheden zijn.’ Marja Kamsma, lid van de Raad van Bestuur, laat alle opties open. Het Avansgebouw in Den Bosch is uit haar voegen gegroeid. Inmiddels studeren er zo’n zevenduizend studenten. Avans zocht in de buurt van de hogeschool naar tijdelijke huurruimte. Dat wilde aanvankelijk niet vlotten en daarom is het plan van noodlokalen opgevat. ‘Recent kwamen er toch opties om te huren. Voor de zomer willen we een beslissing maken’, zegt Kamsma.

De tijdelijke huisvesting wordt in september in gebruik genomen. Het plan voor veertien noodlokalen in de tuin laat Avans nog niet varen. ‘Als we met huur niet tot een juiste oplossing komen, kunnen we daar alsnog voor kiezen. De aanvraag van de vergunningen blijft lopen, zodat er geen tijd verloren gaat’, verklaart Kamsma. De gemeentelijke parkeernorm zou bij het plaatsen van de noodlokalen een drempel kunnen vormen. ‘Voor elk probleem is een oplossing. We zouden dan eerst met de gemeente bespreken hoe zwaar de parkeernorm in deze kwestie zou wegen.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?