Terug naar overzicht

Stilte in Breda

‘Het moet een ruimte worden waar studenten en medewerkers een moment van bezinning kunnen pakken. Een plaats om bij zaken stil te staan’, zegt Corina van Steenhoven van de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken. ‘Ook hier zullen, net als in Den Bosch, activiteiten georganiseerd worden omtrent rust en bezinning.’

De ruimte komt op dezelfde plaats als de vroegere ‘Verdieping’. Het verschil met de Verdieping is dat die een religieuze basis had. ‘Het nieuwe stiltegebied heeft een filosofische grondslag. Het is een neutrale plek, dat past beter bij de hogeschool, omdat er zoveel mensen met verschillende achtergronden zijn. Zo voelt iedereen zich thuis in de ruimte’, zegt Van Steenhoven.

Qua oppervlakte is er ook iets veranderd. De Verdieping nam een groot gedeelte van de kelder in beslag. De nieuwe stilteruimte is een ‘kleine intieme ruimte’.

Den Bosch opende op 13 februari de deuren van het eerste stiltegebied in lokaal C309. Iedere maandag om 12.17 uur wordt hier een tekst voorgelezen die ‘tot denken aanzet’. De stilteruimte in Breda is volop in ontwikkeling. Van Steenhoven verwacht de opening in de loop van het nieuwe schooljaar. [KvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?