Terug naar overzicht

Van Bijsterveldt steunt pabo Rotterdam

In principe moeten eerstejaars pabostudenten binnen een jaar een voldoende scoren voor hun taal- en rekentoets. Maar volgens de Hogeschool Rotterdam zou een strikte toepassing van die regel ervoor zorgen dat te veel allochtone studenten uitvallen. De opleiding geeft haar studenten daarom een jaar langer de tijd om de toetsen te halen.

In antwoord op kamervragen van de VVD schrijft Van Bijsterveldt: ‘Er kunnen zich omstandigheden voordoen die het rechtvaardigen een extra voorziening te treffen. Dit is bij de Hogeschool Rotterdam het geval.’

Daar denken de liberalen anders over. Volgens VVD-parlementariër Halbe Zijlstra wordt de Rotterdamse pabo ‘een B-merk’. Scholen zullen liever stagiairs van andere opleidingen voor de klas zetten, stelde hij vorige maand tijdens een debatavond van studentenbond LSVb. ‘De instelling neemt het risico dat haar studenten worden bestempeld als tweede garnituur.’

Overigens zou de staatssecretaris weinig aan het Rotterdamse besluit kunnen veranderen. De instellingen mogen in principe zelf bepalen hoe ze hun studenten opleiden, zolang het eindniveau maar op orde is. De taal- en rekentoets berust op een onderlinge afspraak van de hbo-instellingen, maar ligt niet wettelijk vast. [HOP/BP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?