Terug naar overzicht

Westerveld blijft LSVb leiden

‘Ik heb er nog altijd veel plezier in’, zegt Westerveld. ‘Er is iedere dag weer een nieuwe uitdaging. En het is ook goed voor de continuïteit van de LSVb als de voorzitter langer blijft. Het duurt een tijdje voor je iedereen kent en weet hoe het werkt. Daar zal het nieuwe bestuur minder tijd aan verliezen.’

Het is ongebruikelijk dat een LSVb-voorzitter twee jaar lang de kar trekt. Alleen Fransien van ter Beek deed dat, in de jaren 1999-2000 en 2000-2001. Westerveld gaat dat ‘record’ net niet evenaren: ze nam de voorzittershamer afgelopen jaar na een paar maanden over van Koen Wassink, die zich terugtrok.

Ook János Betkó, momenteel secretaris van de vakbond en alumnus van de Radboud Universiteit, blijft langer aan. Hij promoveert tot vice-voorzitter.

De nieuwe leden zijn secretaris Thijs de Wit (student politicologie aan de Universiteit van Amsterdam), penningmeester Wimar Hebels (geschiedenis en wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen) en algemeen bestuurslid Žarko Baban (hbo management, economie & recht, Saxion Hogescholen). Ze hebben allemaal ervaring in de lokale studentenpolitiek. Op 28 juni volgen ze de huidige bestuursleden op. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?