Terug naar overzicht

AB&I in november feit

De Academie voor Bouwkunde en Civiele Techniek (ABCT) in Den Bosch en de Academie voor Bouw en Management (ABM) in Tilburg gaan per 1 september samen. De naam voor de nieuwe academie AB&I gaat vervolgens op 1 november in. Klinkt onlogisch, maar volgens directeur Jan Reinhard van ABCT is het dat juist niet. ‘Zo komen de vierdejaars met de diplomauitreiking niet in de knoop en zo hebben we ook een goede termijn om administratief alles in orde te krijgen voor de academie.’

Het personeel moet administratief worden ondergebracht bij de nieuwe academie en ook in Osiris moet er aardig wat worden aangepast. Dat zijn omvangrijke zaken. ‘Nu hebben we er genoeg tijd voor genomen om die procedurele zaken af te krijgen’, stelt Reindhard.

De studenten gaan er volgens hem niets van voelen. Zij hanteren vooral de naam van hun opleiding. Dat de naam van de academie verandert, merken zij nergens aan. In de nieuwe studiegids voor het komend schooljaar wordt ‘informeel’ alvast de naam AB&I gehanteerd. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?