Terug naar overzicht

Avans Den Bosch toegankelijk voor gehandicapten

Anita Korporaal van de werkgroep Handicap & Studie van Avans vertelde in het openingspraatje dat er bij de verbouwing van het gebouw in Den Bosch al rekening gehouden is met de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. ‘Het is goed dat we dat nu kunnen laten zien.’ Avans is naast de toegankelijkheid van het gebouw meer faciliteiten aan het verbeteren. Zo moet duidelijker worden welke voorzieningen er zijn voor studenten met een chronische ziekte of handicap en hoe ze die kunnen aanvragen.

‘Een hogeschool moet voor iedereen toegankelijk zijn’, vindt Jeroen Voogd, student Commerciële Economie met een functiebeperking. Hij noemde het een mooi initiatief. Als paralympische sporter gaat hij naar Beijing, waar hij uitkomt in het CP-voetbalteam (gespeeld door mensen die ten gevolge van een hersenbeschadiging (Cerebral Palsy) in meer of mindere mate spastisch zijn). ‘Ik ben van plan een medaille mee naar huis te nemen.’

Samen met Frans van Kalmthout plaatste Voogd het toegankelijkheidssymbool bij de ingang. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?