Terug naar overzicht

Bossche vormgevers toch genomineerd

Altijd een spannend moment: horen wie er genomineerd is voor een belangrijke prijs. Het was daarom ook even slikken afgelopen donderdag in de Verkadefabriek, toen er van de afstudeerrichting Grafische Vormgeving geen namen werden genoemd. Vielen al deze studenten buiten de boot bij de Lucasprijs 2008, een aanmoedigingsprijs van de gemeente Den Bosch voor het beste afstudeerwerk van de Bossche Akademie voor Kunst & Vormgeving|St. Joost?

‘De namen zijn per ongeluk weggevallen’, verklaart docent Annemarie Quispel met het schaamrood op de kaken. ‘Door een administratieve fout stonden de namen niet in het juryrapport. Maar grafische vormgevers Eline Pellis, Liza Brown en Maartje van Vlokhoven waren weldegelijk genomineerd.’

Zij deelden deze eer met Klaas Burger, Roy de Haan, Dineke van Oosten (Beeldende Kunst voltijd), Iwan van Hierden en Han van Haren, Marcel Dingemanse, Marrit Snel (Beeldende Kunst deeltijd), Evi Kanters, Jorine Janssen (Illustratie voltijd), Bob Verbruggen en Mariska van Zutven (Fotografie deeltijd). Uiteindelijk was het beeldend kunstenaar Marcel Dingemanse die er met de prijs vandoor ging. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?