Terug naar overzicht

Dansen voor Kenia

Vorige zomer was Willem Oppers op reis in Kenia en bezocht daar een internaat in Kanziko. Iedere dag liepen kinderen een paar uur om water te halen en ’s avonds werden de tafels en stoelen buiten gezet zodat de kinderen in de lokalen konden slapen. Oppers wilde iets doen aan de situatie en organiseerde het afgelopen schooljaar met een aantal medestudenten een benefietgala en andere inzamelingsacties.

‘Vandaag is de laatste actie. Een dansmarathon’, vertelt Oppers. Studenten van de dansacademie in Tilburg hebben de verschillende groepen van basisschool De Meander Afrikaanse dansen geleerd. Groep drie doet bijvoorbeeld een wasdans en groep vier een krijgersdans. ‘De kinderen worden gesponsord. Ze hebben al 4938 euro opgehaald en de teller loopt nog steeds.’

Oppers is erg enthousiast over de uitkomst van het project. ‘We hadden vóór vandaag al rond de 5000 euro opgehaald. Voor het verbeteren van de situatie van het internaat in Kenia is ongeveer 4000 euro nodig. De rest van het geld doneren we aan Edukans, een stichting voor onderwijs in Afrika.’

Hoewel de student het werken met basisschoolkinderen erg leuk vindt, hij heeft op de school ook verteld over het Keniaanse internaat, is hij toch blij dat hij niet naar de Pabo is gegaan. ‘Nee, ik wil in de toekomst echt iets met techniek doen.’

Lees in Punt 04 meer over het project van Oppers. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?