Terug naar overzicht

‘Geen last van de staking, wel van mijn zusje’

‘Ik ga normaal echt altijd met de bus, maar nu even niet.’ Melissa Leeghangers, tweedejaars Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek in Breda zit in haar eentje aan een grote tafel. ‘Ik merk dat veel studenten niet naar school komen vanwege de staking. Volgens de docenten is het geen geldig excuus. De lessen gaan dan ook gewoon door.’ Zelf heeft ze het geluk dat ze een auto heeft. ‘Ik woon in Oosterhout en kom liever met de bus naar school. Want je kunt hier meestal niet parkeren. Nu moet ik de auto wel nemen.’

Student Commerciële Economie in Breda Boy Wijnen vindt de stakingen erg irritant. ‘Ik heb vandaag mijn fiets maar meegenomen in de trein. Als ik veel spullen bij me heb, is lopen geen optie. Normaal neem ik dan de bus, nu wordt het de fiets.’

Derdejaarsstudent Elektrotechniek Edward Janssen uit Waalwijk rijdt elke ochtend met zijn vader mee. ‘Die werkt in Etten-Leur en rijdt een stukje om. Dat vindt hij niet zo erg. Het is belangrijker dat ik mijn lessen kan volgen.’ De student heeft begrip voor de stakende buschauffeurs. ‘Ze moeten alleen andere acties verzinnen. Nu zijn de passagiers de dupe.’

‘Ik heb niet zoveel last van de stakingen, maar wel van m’n zusje,’ lacht student International Business and Management Studies Arthur Safar. ‘Ik heb zelf een auto maar m’n zusje niet. Nu de bussen niet rijden breng ik haar naar school. Ze studeert ook bij Avans en daardoor ben ik nu vaak eerder op school of rij ik op en neer.’

Vierdejaarsstudent Sociaal Pedagogische Hulpverlening Sanne Faro heeft nog geen hinder ondervonden van bussen die niet rijden. ‘Sinds een half jaar neem ik de auto naar school. Ik ben aan het afstuderen en heb incidenteel afspraken met docenten. Daarbij komt dat vanuit Dongen naar Breda de auto ook gewoon sneller is.’ [AR, MK]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?