Terug naar overzicht

JSF-cockpitsimulator bij Avans

Twee piloten van de Koninklijke Luchtmacht geven op 23 en 24 juni presentaties, en tekst en uitleg aan techniekstudenten over de simulator van het nieuwe vliegtuig dat de F-16 moet gaan vervangen. De simulator komt in de Serre aan de Hogeschoollaan te staan.

Met het plaatsen van de simulator op Avans hoopt men de aandacht te vestigen op de diversiteit van technische beroepen. In de komende jaren verwacht men in het bedrijfsleven en bij de luchtmacht veel vraag naar geschoolde technici voor de nieuwe generatie gevechtsvliegtuigen. Nederland wil zich graag op deze markt profileren als ‘Maintenance Valley’. Avans Hogeschool participeert in het Maintenance Onderwijs Consortium, een samenwerking tussen Avans, Hogeschool Zeeland, vijf roc’s in de regio en Kenniscentrum Kenteq. [AR]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?