Terug naar overzicht

Meer darten dan netwerken

Edwin van der Maas, zelf oud-student aan de Academie voor ICT & Media in Breda, stopte na de propedeuse met zijn studie. Hij begon een internet communicatiebureau in Tilburg: 2manydots. Hij kwam als één van de zes ondernemers gistermiddag bij de aula van Avans zijn bedrijf promoten. Erg veel toeloop was er niet. ‘Mooi weer hè’, sipte hij. ‘Er zouden ook mensen uit de zakenwereld komen, maar ik heb er niet veel gezien.’

De zes bedrijven zijn aangesloten bij Pier6, een netwerk van verschillende bedrijven. Dat is bedoeld voor jonge ondernemers om elkaar te helpen. Pier6 organiseerde de middag. Een verzekeraar, re-integratiebureau en een leasebedrijf waren er ook. Ze praatten wat met studenten en elkaar. Buiten voetbalden een enkeling met de studenten mee.

Helemaal op de hoek, bij één man, was het wel druk en gezellig. Bas Asselbergs heeft een internetwinkel in dartsartikelen. Iedereen mocht een pijltje gooien op zijn twee speciale trainingsborden. En dat doet het altijd goed. ‘Ik geef demonstraties bij bedrijven. Die schaffen deze borden ook aan. Darten helpt om een doel te benoemen en daar steeds gerichter naar toe te werken. En de managers kunnen zo even hun spanning kwijt’, vertelt Asselbergs. Bij gebrek aan managers gooit hij maar een pijltje met studenten en Avansmedewerkers. Wie weet wordt er nog een besteld voor in de kantine. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?