Terug naar overzicht

Mies de Koning ‘Docent van het Jaar’

De Koning kreeg 106 stemmen van studenten. De meesten gaven per e-mail alleen hun stem door, maar sommigen gaven een uitgebreide toelichting en waren vol lof over hun docent. ‘Hij kan de studenten bereiken én wat bijbrengen zonder stoffig of streng te hoeven zijn’, mailt een student. ‘Zijn gedrevenheid, enthousiasme en inventieve houding maakt dat hij vele studenten inspireert en motiveert om het beste uit zichzelf te halen’, schrijft een ander.

Een eervolle tweede plaats is er voor Huib Huijnen, docent bij de Academie voor Industrie & Informatica in Den Bosch. Hij werd door studenten Elektrotechniek bedolven onder de loftuigingen. ‘Ook na zijn lessen is hij altijd bereid om je te helpen. Je kunt hem mailen, bellen of gewoon op zijn kantoortje langsgaan’, schrijft een student in zijn mailtje. ‘Ik wil bereikbaar zijn als er iets is’, zegt Huijnen. ‘Een student hoeft niet te wachten tot er een gaatje in de agenda is.’ De studenten zullen het na de zomer zonder Huijnen moeten doen, hij stopt namelijk met zijn werk bij de hogeschool. ‘Mijn vertrek heeft niets te maken met de studenten. Ik ga ze zeker missen.’

De top vijf van favoriete docenten ziet er als volgt uit:

  1. Mies de Koning
  2.  Huib Huijnen
  3. Jos van Weert (Academie voor Industrie & Informatica Den Bosch)
  4. Ger Saris (Academie voor Industrie & Informatica Den Bosch)
  5. Ans Arets/Edwin Melis (Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu Breda)

Lees meer over de Docent van het Jaar-verkiezing in Punt 13, die vanaf vandaag in de bakken ligt. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?