Terug naar overzicht

Ophef over affiche Wilders

Het affiche, een parodie op de reclamecampagnes van H&M, werd vorige week onder druk van de winkelketen al een keer verwijderd door de exploitant van de mupi, waarin het affiche te zien was. Dat ging in tegen gemaakte afspraken met de gemeente Breda. Het college van Burgemeester en Wethouders eisten daarom een terugplaatsing. Dat is gebeurd.

Om een rechtszaak met H&M te voorkomen is het affiche gisteren opnieuw verwijderd door de organisatoren van het festival. De makers van het affiche, collectief 75b, heeft er voor in de plaats een nieuw ontwerp gehangen waarop Rita Verdonk te zien is in een reclame voor Zeeman.

Het affiche met Wilders is geschonken aan het nieuwe Graphic Design Museum in Breda. Dat wordt op 11 juni geopend door Koningin Beatrix. Hier is te zien hoe gisteren de affiches geruild zijn.  

De affiches maken deel uit van een project in de gehele binnenstad waarin in totaal 67 speciaal voor het Graphic Design Festival ontworpen affiches te zien zijn. Het festival gaat nog door tot 29 juni. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?