Terug naar overzicht

Oud-student wint Internet Scriptieprijs

De scriptie van de in 2004 bij Avans afgestudeerde Van Kuijk gaat over de vraag of toegang tot internet afdwingbaar is. ‘Internet is een van de belangrijkste communicatiemiddelen’, aldus de oud-student. Hij vraagt zich daarom af of er geen garantie moet bestaan dat het ook voor iedereen toegankelijk wordt en blijft.

In Europa is er maar één land dat het recht op internettoegang wettelijk geregeld heeft: Estland. Van Kuijk doet de aanbeveling om van internet een universele dienst te maken en dat internationaal vast te leggen.

De jury van de Internet Scriptieprijs, met daarin onder andere hoogleraar media- en telecommunicatierecht Nico van Eijk, heeft Van Kuijks scriptie geselecteerd omdat het onderwerp dat hij behandelt nauwelijks aandacht krijgt, terwijl toegang tot internet belangrijk is om volwaardig in een moderne informatiesamenleving te kunnen participeren. ‘Ik ben er erg trots op dat ik de prijs heb gekregen’, zegt Van Kuijk. ‘De jury bevat enkele zwaargewichten uit de praktijk en uit de wetenschap en het is fijn dat zij mijn onderzoek waarderen.’

De Internet Scriptieprijs is een initiatief van internetprovider XS4ALL en advocatenkantoor Brinkhof en wordt uitgereikt aan de beste juridische scriptie op het gebied van internet en recht. De hoofdprijs bestaat uit een geldprijs van 1500 euro, een betaalde studentstage bij Brinkhof, een ADSL-aansluiting van XS4ALL én publicatie van de scriptie op www.internetscriptieprijs.nl. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?