Terug naar overzicht

Relaxen op het werk

Vijftien medewerkers hebben zich voor de stoelmassage ingeschreven. Ria Kaplany was een van hen. Zij werkt voor de Academie voor Technologie en Management. ‘Mijn zus heeft het op haar werk. Ik wilde ook wel eens proberen hoe het was’, vertelt ze. Over het resultaat is ze tevreden. ‘Heel prettig en ontspannend.’ Ze wil het zeker vaker laten doen en zou het een goed idee vinden als Avans het standaard zou aanbieden. ‘Een keer in de maand, dat moet toch kunnen?’

Voor masseur Anke van Esch is dat geen gek idee. Ze masseert vooral op bedrijven. Een stoelmassage werk preventief voor RSI, zegt ze. Vooral als je de hele dag achter de computer zit, is een massage volgens haar heel goed. ‘Het maakt de spieren los en stimuleert de bloedsomloop.’

De behandeling bestaat uit een ‘drukpuntenmassage’van nek, schouders, rug, armen, handen en hoofd. Men zit in een ontspannen houding in een speciaal daarvoor ontwikkelde stoel. Het duurt ongeveer twintig minuten. Normaal kost de stoelmassage 22 euro, nu, voor Avans 16 euro.

Medewerkers die in de pilot Avans Vitaal zitten – van drie academies en de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken – kunnen de kosten van hun budget afschrijven. Het totale budget per persoon voor Avans Vitaal is 200 euro. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?