Terug naar overzicht

Tips tegen verkokering

De problemen in het onderwijs hebben zoveel met elkaar te maken dat ze niet door drie maar door één bewindsman moeten worden aangepakt, adviseren de scholieren- en studentenorganisaties LAKS, JOB, ISO en LSVb. Zij overhandigden vanmorgen een ‘resolutie’ aan minister Plasterk.

Lastige kwesties worden nu te snel over de schuttingen tussen de onderwijssectoren geworpen. Dat gebeurt door ambtenaren op het departement, maar ook door koepelorganisaties als de HBO-raad, de VSNU en de MBO-raad. Die moeten beter overleggen en samen naar oplossingen zoeken voor bijvoorbeeld de hoge studieuitval, de taal- en rekenproblematiek en de slechte studiekeuzevoorlichting.

In een reactie gaf de minister de resolutie een 8 als rapportcijfer, maar hij voelt niets voor het instellen van één minister die het hele onderwijs onder zijn hoede heeft. Volgens Plasterk praten beide staatssecretarissen en hij nu ook al met één mond. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?